FinanceClass, Overzicht

Nederland is één van de beste landen om een bedrijf te starten

BLOG – Nederland is een wereldspeler, ondanks haar kleine oppervlakte. Het aantal bedrijven in Nederland groeit in bijna alle sectoren en we blijven we innoveren om zo nét beter te zijn dan de anderen. Moet er iets worden verhandeld? In Nederland zijn genoeg mogelijkheden via water, land, lucht of het internet. Nederland is één van de beste landen om te starten. We onderzochten waarom!


Internationale werkkracht


Nederland kent een diverse bevolking. Mensen uit de hele wereld komen al jarenlang naar naar Nederland om handel te drijven. Daardoor is er veel diversiteit binnen bedrijven in Nederland. Van retail tot zakelijke dienstverlening, Nederland doet het goed in bijna alle sectoren. Zo verkochten we voor meer dan 200 miljoen euro aan muziek in het buitenland in 2017 en er ging voor 3,5 miljard euro aan oer-Hollandse kazen over de grens.


Sterke economie


Steeds meer Nederlanders starten een eigen bedrijf. In 2018 zijn er in het eerste kwartaal al bijna achtenvijftigduizend nieuwe bedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zijn er in 2018 nog nooit zo weinig bedrijven failliet verklaard sinds 2001. Tegenwoordig starten veel mensen een eigen bedrijf als ZZP’er en zijn de regels rondom het starten van een B.V. versoepeld. Daardoor is een onderneming beginnen in Nederland ook relatief simpel vergeleken met het buitenland.


Infrastructuur en connectiviteit


Nederland is misschien klein in oppervlakte, maar groot in de logistiek. De Rotterdamse haven en Schiphol verwerken logistiek vervoer voor heel Europa. In 2018 heeft Rotterdam meer dan 29.000 zeeschepen en 120.000 binnenlandse schepen op weg geholpen. Bij Schiphol zijn meer dan 320 bestemmingen verbonden via de lucht. Daarnaast worden jouw bestellingen via de vele snelwegen of over de meer dan 3.000 kilometer aan spoor vervoerd. Ook bijzonder: Nederland is wereldwijd het land met de meeste internet aansluitingen per huishouden: slechts een kleine 2 procent is niet verbonden met het internet.


Alternatieve financieringsmogelijkheden


Ondernemerschap is sterk in Nederland. Bovenstaande factoren helpen allemaal mee zodat ondernemers hier de top kunnen bereiken. Echter gaat dit niet altijd even makkelijk. Investeringen zijn nodig om het maximale uit een bedrijf te halen. Sinds de crisis zijn traditionele banken terughoudend met geld uitlenen aan kleinere ondernemingen. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieve financieringsmogelijkheden voor ondernemers (zoals crowdfunding, factoring, en microkredieten)*. Dagelijks werken deze marktpartijen hard gewerkt aan het zo snel en goed mogelijk bedienen kleine ondernemingen.


De vier redenen waarom…


Samengevat zijn dus de internationale beroepsbevolking, de sterke economie, de goede infrastructuur en connectiviteit en de makkelijk toegang tot alternatieve financieringsmogelijkheden de redenen waarom Nederland één van de beste landen is om te starten als ondernemer. En ben je éénmaal bezig dan zijn dit uiteraard ook belangrijke factoren om op in te spelen en zo een groot succes van jouw bedrijf te maken!


*Wil je meer informatie over zakelijk lenen? Bij onze partner Funding Circle kun je hier meer informatie over krijgen. Ga naar www.fundingcircle.nl en doe daar vrijblijvend een aanvraag. Bij Funding Circle heb je een persoonlijke accountmanager die je door het process heen helpt en je vragen beantwoordt.

Geef een reactie